ΑρχικήΓαστρονομίαΚρήτη και γαστρονομία

Κρήτη και γαστρονομία

Η Κρήτη αποτελεί έναν ξεχωριστό γαστρονομικό παράδεισο με τις δικές του ιδιαιτερότητες και τα δικά του μυστικά. Οι πρώτες ύλες που γεννούν τα χώματα της Κρήτης, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, παραμένουν βασικά συστατικά γαστρονομίας. 

Λίγοι γνωρίζουν ότι στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ανάκτορο της Κνωσού, γεννήθηκε το πρώτο σουβλάκι, ο «κάνδαυλος», κρέας δηλαδή περασμένο σε μικρές ξύλινες σούβλες. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, κατά κύριο λόγο η «Πεδιάδα» στην καρδιά του νομού Ηρακλείου, καθώς και όλες οι περιοχές της Κρήτης συμβάλουν σημαντικά στη γαστρονομία. 

Ειδικότερα στην πόλη του Ηρακλείου, οι προσπάθειες που γίνονται είναι υποδειγματικές. Μέσα στην πολυπλοκότητα της η πόλη, συνδυάζει, από το διάσημο street food με τα γιγάντια σουβλάκια σε πίτα, ως τις κρητικές κι ελληνικές γεύσεις, τις γεύσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας και τις γεύσεις της ανατολής. 

Ανάλογα με τη διάθεση και την όρεξη, οι επιλογές ποικίλουν και καλύπτουν όλα τα γούστα, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ. Πλούσιο πρωινό, brunch, snacks, αλλά και προτάσεις κάθε είδους, προσκαλούν για μία εμπειρία γευστικών ανακαλύψεων. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σχετικά Άρθρα
- Advertisment -spot_img

Πιο Πρόσφατα