ΑρχικήΓαστρονομίαΜυζηθροπιτάκια γλυκά τηγανιού

Μυζηθροπιτάκια γλυκά τηγανιού

Υλικά: (για 30-35 τεμάχια)

Για την ζύμη:

½ φλιτζ. τσαγ. λάδι

1 φλιτζ. τσαγ. νερό

Λίγο αλάτι

4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι

Για την γέμιση:

1 μυζήθρα γλυκιά ολόκληρη

1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη

1 αυγό

½ κουτ. σουπ. κανέλα

1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο 

για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το νερό, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύοντας συνεχώς 

προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

2. Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε την μυζήθρα, την ζάχαρη, το αυγό και την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

3. Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο, το οποίο κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.

4. Βάζουμε 1 κουτ. σουπ. μείγμα στη μέση κάθε κομματιού και τα διπλώνουμε ώστε να σκεπαστεί η ζύμη.

5. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. 

6. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σχετικά Άρθρα
- Advertisment -spot_img

Πιο Πρόσφατα