ΑρχικήΓαστρονομίαΤο σουβλάκι: Από καθημερινή απόλαυση σε πολυτέλεια και πού μπορεί να φτάσει...

Το σουβλάκι: Από καθημερινή απόλαυση σε πολυτέλεια και πού μπορεί να φτάσει η τιμή του

Το σουβλάκι εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας μετά τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές, με τους καταναλωτές να περιορίζουν σταδιακά τις παραγγελίες τους. Οι αυξήσεις στις τιμές φαίνεται να μην έχουν τέλος, καθώς οι ανατιμήσεις που καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα στα κρέατα, με ποσοστά που ξεπέρασαν το 12%, αναμένεται να οδηγήσουν την τιμή του σουβλακιού σε νέα ύψη.

Αναλυτικά οι τιμές: Οι τιμές για ένα τυλιχτό στο χέρι (είτε γύρος είτε καλαμάκι) έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Σεπτέμβριος 2023: 3€ – 3,70€
  • Σεπτέμβριος 2024: 3,40€ – 4,20€

Οι προβλέψεις για αύξηση στις τιμές οφείλονται κυρίως σε δύο παράγοντες, σύμφωνα με το Mega: το κόστος των πρώτων υλών (κρέας, ντομάτα) και το λειτουργικό κόστος (ρεύμα, ενοίκια κ.λπ.).

Το σουβλάκι ενδέχεται να πλησιάσει τα 5 ευρώ!

Οι τιμές των κρεάτων Ο Αντώνης Βαλτετσιώτης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, μίλησε στο ίδιο μέσο για την άνοδο των τιμών στα κρέατα.

«Το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκκαλο ξεκινά από 12,98 ευρώ το κιλό. Αντίστοιχα, το χοιρινό είναι στα 5,80 ευρώ/κιλό, ενώ το ολόκληρο κοτόπουλο κοστίζει 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό και η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο στα 5,98 ευρώ/κιλό. Οι τιμές στο κρεοπωλείο μας παραμένουν σταθερές. Υπήρξε ένα ζήτημα τον Αύγουστο με την επάρκεια και τις τιμές στα αμνοερίφια, το οποίο όμως έχει λυθεί. Αυτή τη στιγμή, το αρνί και το κατσίκι ολόκληρο, με το κεφάλι και τη συκωταριά, κοστίζουν 12,98 ευρώ/κιλό. Οι υπόλοιπες τιμές έχουν σταθεροποιηθεί, αν και με μικρές αυξήσεις», σημείωσε ο κ. Βαλτετσιώτης.

Πρόσθεσε: «Ο πιο φτηνός εισαγόμενος κιμάς ξεκινά από 7,98 ευρώ/κιλό».

Σχετικά Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
- Advertisment -spot_img

Πιο Πρόσφατα